Informatie Piercen

Voordat je een piercing laat zetten

NIEUW STIJLING ADVIES PIERCEN:
Voor het plannen van een intake voor het stijlen van je oor piercings graag even een afspraak maken via mail of whatsapp.

De kosten van de piercings vind je terug onder het andere tabblad. De prijzen zijn inclusief een basis sieraad. Altijd van titanium.
Wil je een exclusief sieraad, komt er altijd een bedrag boven op het basistarief van minimaal 15 tot maximaal 20 euro.

Een aantal maanden na het piercen word je geadviseerd de piercing te down sizen om deze verder goed te laten herstellen. Je piercer zal je hierover inlichten en informeren wat voor jou van toepassing is. Bij Studio44Tattoos is deze service kosteloos voor eigen klanten, je betaald alleen een nieuwe piercing.
Ben je nog geen klant, betaal je max 25 euro voor het vervangen van je piercing excl. piercing.
De kosten worden berekend voor de benodigde tijd en materiaal gebruik.

Wanneer je je piercing gaat laten zetten, worden er bij binnenkomst vaak wat vragen gesteld. Onder andere over je leeftijd, eventuele gezondheidsrisico's of andere zaken waar je piercer van op de hoogte moet zijn. Bij dit proces horen formulieren, deze moeten worden ingevuld en ondertekend zodat jij en je piercer allebei op de hoogte zijn van eventuele bijzonderheden en dat je oud genoeg bent om een piercing te laten zetten. Dit is een verplicht onderdeel voor piercers met een vergunning, op deze manier weet je zeker dat de studio aan de basisvoorwaarden voldoet voor het veilig en hygiƫnisch zetten van piercings.

Piercings laten zetten en leeftijd

waarom is je leeftijd dan belangrijk voor het zetten van een piercing? De overheid en GGD hebben besloten dat het niet toegestaan is om een piercing te zetten bij personen onder de 12 jaar. Als je tussen de 12 en 16 jaar oud bent, heb je toestemming van je ouder(s) nodig voordat je een piercing mag laten zetten. Een van je ouders moet aanwezig zijn als je de piercing gaat laten zetten.

Een piercing laten zetten is iets waar je serieus over na moet denken. Bij het zetten van een piercing wordt je lichaam doorboort met een scherpe naald, waarna deze piercingwond moet genezen met een geschikt piercingsieraad. Je lichaam moet daar hard voor werken en tijdens de genezing kan er nog steeds van alles mis gaan, zoals bijvoorbeeld een ontsteking of uitgroei van je piercing. De verzorging van een genezende piercing vraagt ook aandacht, zodat je al die narigheid kan helpen voorkomen. In de meeste gevallen hou je op zijn minst een litteken aan je piercing over, ook als je de piercing na een tijd eruit haalt. Allemaal dingen waar je goed over na moet denken, voordat je de piercing laat zetten.

Verschillende soorten piercings en leeftijdsgrenzen

De minimale leeftijd voor het zetten van een piercing kan ook nog per piercingsoort verschillen. Piercings in je oorlel zetten wij vanaf 12 jaar. Het is hierbij het beste om je oorlel te laten piercen, in plaats van te 'schieten' met een oorbelpistool of het doordruksysteem wat nog steeds veel gebruikt wordt. Je oorpiercing laten zetten met een oorbelpistool of doordruksysteem zorgt er namelijk voor dat je huid en het onderliggende weefsel flink beschadigt, vanwege het botte sieraad wat door je oorlel geduwd wordt. Een piercer gebruikt een schone, superscherpe naald waardoor je oorlel minder beschadigt en de wond veel sneller kan genezen. Dus als je een oorbel laat piercen, heb je de meeste kans op een mooie, goed genezen oorpiercing. Je weet daarna dan ook meteen hoe het proces voor andere piercings zetten ongeveer in zijn werk gaat.

Voor het zetten van andere piercings dan oorlelpiercings, moet je minimaal 14 jaar zijn. Als je onder de 14 jaar bent, heb je toestemming van je ouder(s) nodig en dient een van hen bij het piercen aanwezig te zijn.

Voor tepelpiercings moet je minimaal 18 jaar zijn.