Info van intake tot nazorg

Studio44Tattoos werkt alleen op afspraak.
Openingstijden: maandag tm vrijdag van 9.00 uur t/m 18.00 uur

Het laten zetten van een tatoeage is een hele overweging, vooral als het je eerste is. Een tatoeage staat er voor altijd op, dus het is belangrijk dat je dit bij een goede tattoo studio laat doen. Bij het kiezen van de best passende tattoo artiest en het laten zetten van je eerste tattoo komt nog best wat kijken. Wij willen je helpen bij jouw keuze en vertellen waar je rekening mee moet houden als je voor het eerst een tatoeage laat zetten.

Jij hebt een wens en wil deze op een goede manier in vervulling laten gaan. De studio en het contact met de artiest moet voor jou prettig aanvoelen. Kijk ook naar reviews en de portfolio van de artiesten.
Een goede studio houdt zich aan de richtlijnen voor hygiëne. Uiteraard heeft Studio44tattoos een erkende (werk)vergunning van de GGD. Deze hebben wij verkregen door steriel en schoon te werken.
Bij Studio44tattoos luisteren we naar jouw verhaal en bepalen we wie de tatoeage het best kan zetten. Omdat wij met verschillende artiesten werken, kun jij uit alle stijlen kiezen. En is er voor iedere stijl een passende artiest.

Niet iedere wens is om te zetten in een mooie tattoo en niet iedere tattoo kan op ieder lichaamsdeel worden geplaatst. Dit heeft vooral te maken met de grootte van de tatoeage, de hoeveelheid details en jouw lichaamsvormen. Een goed voorbeeld is het plaatsen van een naam op een te klein oppervlak. Hierbij kunnen de kleine letters in de loop van de jaren onduidelijk worden en in elkaar gaan overlopen.
Het is niet erg als je nog niet helemaal weet wat je wil, zolang je maar ongeveer een idee hebt. Onze artiesten gaan je helpen met het maken van het ontwerp. Dit gaat altijd in overleg, jouw ontwerp wordt bij Studio44tattoos aangepast totdat jij helemaal tevreden bent.

Het kan niet vaak genoeg benadrukt worden dat een tattoo permanent is. Het zou zonde zijn als je een tatoeage laat zetten waar je later spijt van krijgt. Vraag je dus goed af wat de tattoo voor jou betekent. Is het een mooie lichaamsversiering of zit er ook een symbolische of emotionele betekenis aan vast.

Bij Studio44tattoos moet tot je 18e altijd één van je ouders of een wettelijke voogd meenemen tijdens de intake en het tatoeëren. Dit doen wij vooral om jonge mensen tegen zichzelf te beschermen. Wanneer één van jouw ouders of een wettelijke voogd mee is kunnen wij ervan op aan dat je, samen met je ouders, goed hebt nagedacht over jouw tatoeage.

Tips:

  1. GEEN alcohol of drugs gebruiken! Gebruik van alcohol of drugs kan leiden tot bloedingen en zal het genezingsproces vertragen. Zorg ervoor dat je in een goede fysieke en emotionele gezondheid verkeert wanneer je binnenkomt voor je tattoo. Probeer je wat te ontspannen of laat je verder informeren – dat zal je helpen te ontspannen.

  2. Het is verstandig om de artiest op de hoogte te stellen van eventuele medische complicaties die niet op het toestemmingsformulier omschreven kunnen worden. Dit om teleurstellingen te voorkomen, voor zowel de klant als de artiest. Bij ernstige medische complicaties (ziekte of medicijnen, zoals bloedverdunners) moet je eerst langs de huisarts om te overleggen of het zetten van een tattoo verantwoord is. Je kunt ook vragen of het verantwoord is om een paar dagen te stoppen met het innemen van je medicijnen. Heb je een allergie voor jodium, crèmes of metalen of heb je te maken met bloeddruk problemen, zwangerschap, huidproblemen, duizeligheid of flauwvallen? Geef dit dan aan ons door.

  3. Als je 16-18 jaar bent, zorg dan dat je met een geldig ID bewijs en onder begeleiding van één van je ouders of wettelijke voogd bent. Daarnaast tatoeëren wij niet onder de 16 jaar.

  4. Wij adviseren je goed uitgerust te zijn en goed te eten voor je je laat tatoeëren, dan weet je zeker dat het een leuke ervaring wordt waar je met plezier op terugkijkt!

  5. Wij adviseren je om niet je nieuwste outfit aan te trekken. Tijdens het tatoeëren kunnen er vlekjes ontstaan door de inkt.
    Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk.

  6. Volg de nazorg instructies van de artiest goed op. Wij kunnen nog zo goed ons werk doen, maar wanneer jij je nieuwe tattoo niet goed verzorgt kan deze gaan ontsteken en uiteindelijk minder mooi worden. Bij Studio44tattoos kun je Balm Tattoo Care aanschaffen en is er na zes weken tot 3 maanden de mogelijkheid de tatoeage gratis te laten bijwerken.

Intake

Wanneer je weet wat je wat wilt laten zetten, kun je een afspraak met ons maken voor het plannen van een intake. De intakes plannen wij op maandag tot en met vrijdag rond 9.00 uur in de ochtend of aan het einde van onze werkdag vanaf 17 uur/1730 uur.

We bespreken uitvoerig je wensen en de mogelijkheden. Ook kun je tijdens het gesprek aangeven of je bepaalde aandoeningen hebt waar wij wellicht van op de hoogte moeten zijn. Gedurende het gesprek krijgen wij een goede indruk van je wensen en geven wij je een indicatie van de kosten. Deze kosten zijn gebaseerd op de tijd die we nodig hebben voor jouw tattoo. Je betaalt dus nooit meer dan de tijd die we werkelijk nodig hebben.

Na de intake krijg je van ons een voorstel voor het inplannen van de tatoeage. Uiterlijk 3 dagen voor de geplande datum ontvang je het ontwerp per mail.

Studio44tattoos staat garant voor exclusieve ontwerpen. Uiteraard kun je ook je eigen ideeën laten vereeuwigen. Neem je ideeën en wensen mee wanneer je op gesprek komt, dan kunnen we doelgericht gaan ‘filosoferen’ over jouw toekomstige tattoo.

Natuurlijk is het intakegesprek vrijblijvend en kosteloos. Besluit je na de intake een afspraak te plannen, dan
vragen wij een aanbetaling van €50,00. (Dit wordt weer verrekend met de totale kosten)
Let op: Bij annuleringen wordt aanbetaling niet geretourneerd maar blijft onbeperkt geldig.

Wachttijd

Heeft Studio44Tattoos een wachttijd? Het antwoord daarop is simpel...Ja en Nee.... Afhankelijk van je wensen, wordt er een intake voor je gepland met de artiest die het best past bij jouw ideeën. Zo is er voor ieder wat wils en kun je bij ons terecht voor alle tattoo stijlen. Informeer daarom eerst even wat de wachttijd is voor het zetten van jouw tatoeage.

Annuleren

Ben je verhinderd? Dan horen wij dat graag ruim van te voren.

Bij het eventueel vroegtijdig annuleren van de afspraak wordt de aanbetaling niet terug gestort maar blijft deze staan tot een volgend moment.
Heb je een afspraak van 3 uur of korter en annuleer je binnen <72 uur (3 dagen) brengen we de aanbetaling in rekening. Heb je een afspraak gepland van 3 uur of langer vragen wij je minimaal een week vooraf ons te laten weten dat je de afspraak wilt verzetten of annuleren.
Bij meerdere sessies verzoeken wij je minimaal 2 weken voorafgaand dit ons te laten weten.

Wij werken vaak vooruit om een mooi ontwerp voor je te tekenen, het is natuurlijk zonde van de tijd als blijkt dat de afspraak onverhoopt op het laatste moment niet doorgaat.

Heb je een afspraak staan voor bijwerken (service en dus een gratis afspraak). Ben je verhinderd en je stelt ons daarvan niet op de hoogte (ofwel je komt gewoon niet opdagen), moeten wij je opnieuw inplannen en zijn wij genoodzaakt om bij de volgende bijwerk afspraak kosten in rekening te brengen.

Bijwerken

Na het herstel van de tatoeage, is het in sommige gevallen nodig om bij te werken. (zie nazorg formulier)
Laat dit ons uiterlijk binnen 12 weken na het zetten weten. Stuur dan even een berichtje via Whatsapp met een foto van de huidige staat van de tattoo. Afspraken voor het bijwerken van de tattoo plannen we altijd om 9.00 uur.

Nazorg

Direct na het tatoeëren wordt de huid met vaseline ingesmeerd en afgedekt met een transparante folie. De folie mag je na 2 uur verwijderen. Met een vochtige tissue kun je de huid voorzichtig schoonmaken.

De oppervlakkige genezing van de tatoeage duurt ongeveer 2 weken. Vermijd tijdens de genezing contact met zwemwater, zonnebank en sauna. Na 2 weken is dit geen probleem. Tot 6 weken adviseren wij je niet in de zon te gaan. Dus ook geen zonnebank.
Dek de tatoeage altijd goed af (tegen de zon) in de periode dat deze nog niet volledig is genezen. Dit ter voorkoming van littekenweefsel en behoud van de inkt.
Na 6 weken is de tatoeage volledig genezen en mag je ook weer in de zon.
Smeer wel altijd met een hoge zon beschermingsfactor.

Tijdens de genezing kan de tatoeage gaan jeuken. Ga niet krabben, hiermee beschadig je de huid.
Persoonlijke hygiëne is ook erg belangrijk tijdens de genezingstijd. Raak de tatoeage zo min mogelijk aan met de handen om infecties voorkomen. Laat ook andere mensen er niet met hun handen aanzitten en pas op met huisdieren.

Je kunt uiteraard gewoon douchen. Smeer voor het douchen de tatoeage in met Butter Tattoo Care of vaseline om deze te beschermen tegen water. Ga niet in bad. Dep de tatoeage droog en smeer deze daarna licht in
met Tattoo aftercare.

Houd er rekening mee dat de tatoeage wat kan afgeven op beddengoed.
Dek de tatoeage af met schone en luchtige kleding. Gebruik geen verband, pleisters of folie.
Draag bij voorkeur luchtige katoenen kleding.

Het is belangrijk de tatoeage zoveel mogelijk aan de lucht te laten drogen.
Wij adviseren je de tatoeage 2 tot 3 keer per dag (of naar behoefte) in te smeren met Tattoo aftercare.
Dit herhaal je gedurende 10-14 dagen, afhankelijk van het herstel van je huid. Dit gaat bij de een sneller dan de ander. Na enkele dagen kan de huid gaan vervellen en ontstaan er soms wat korstjes. Smeer dan wat voorzichtiger met Tattoo aftercare zodat je niet de velletjes eraf wrijft. Kortom, zorg goed voor je nieuwe tatoeage!

Na 4/6 weken is de tatoeage volledig genezen. Een enkele keer komt het voor dat de tatoeage bijgewerkt moet worden.
Als je een afspraak wilt maken voor het bijwerken, stuur dan na 6 weken en binnen 12 weken na het zetten een berichtje via WhatsApp 0614588311. Stuur even een foto mee en geef aan door wie en wanneer je getatoeëerd bent. Wij kunnen dan eerst beoordelen of het nodig is om bij te werken en of dit binnen de garantie valt.
Houd er rekening mee dat een genezen tatoeage nooit zo helder en donker van kleur is als een tatoeage die net is gezet.

Piercen

Ook voor piercings kun je terecht bij studio44tattoos!
Heb je bij ons een piercing laten zetten? Dan kun je deze gratis laten vervangen of verwijderen. Informeer naar de mogelijkheden. Heb je je piercing ergens anders laten zetten? Kunnen wij je niet zomaar helpen, informeer altijd eerst bij de studio waar je geweest bent.

Piercen doen wij uiteraard volgens de richtlijnen van de GGD.

Check voor verdere info over hygiëne op www.veiligtatoeeren.nl

Studio44Tattoos is ook te vinden op www.tattooplatform.nl