Info intake, bijwerken en nazorg

Studio44Tattoos werkt alleen op afspraak.

Het laten zetten van een tatoeage is een hele overweging, vooral als het je eerste is. Een tatoeage staat er voor altijd op, dus het is belangrijk dat je dit bij een goede tattoo studio laat doen. Bij het kiezen van de best passende tattoo artiest en het laten zetten van je eerste tattoo komt nog best wat kijken. Wij willen je helpen bij jouw keuze en vertellen waar je rekening mee moet houden als je voor het eerst een tatoeage laat zetten.

Jij hebt een wens en wil deze op een goede manier in vervulling laten gaan. De studio en het contact met de artiest moet voor jou prettig aanvoelen. Kijk ook naar reviews en de portfolio van de artiesten.
Een goede studio houdt zich aan de richtlijnen voor hygiëne. Uiteraard heeft Studio44tattoos een erkende (werk)vergunning van de GGD. Deze hebben wij verkregen door steriel en schoon te werken.
Bij Studio44tattoos luisteren we naar jouw verhaal en bepalen we wie de tatoeage het best kan zetten. Omdat wij met verschillende artiesten werken, kun jij uit alle stijlen kiezen.

Niet iedere wens is om te zetten in een mooie tattoo en niet iedere tattoo kan op ieder lichaamsdeel worden geplaatst. Dit heeft vooral te maken met de grootte van de tatoeage, de hoeveelheid details en jouw lichaamsvormen. Een goed voorbeeld is het plaatsen van een naam op een te klein oppervlak. Hierbij kunnen de kleine letters in de loop van de jaren onduidelijk worden en in elkaar gaan overlopen.
Het is niet erg als je nog niet helemaal weet wat je wil, zolang je maar ongeveer een idee hebt. Onze artiesten gaan je helpen met het maken van het ontwerp. Dit gaat altijd in overleg, jouw ontwerp wordt bij Studio44tattoos aangepast totdat jij helemaal tevreden bent.

Het kan niet vaak genoeg benadrukt worden dat een tattoo permanent is. Het zou zonde zijn als je een tatoeage laat zetten waar je later spijt van krijgt. Vraag je dus goed af wat de tattoo voor jou betekent. Is het een mooie lichaamsversiering of zit er ook een symbolische of emotionele betekenis aan vast.

Bij Studio44tattoos moet tot je 18e altijd één van je ouders of een wettelijke voogd meenemen tijdens de intake en het tatoeëren. Dit doen wij vooral om jonge mensen tegen zichzelf te beschermen. Wanneer één van jouw ouders of een wettelijke voogd mee is kunnen wij ervan op aan dat je, samen met je ouders, goed hebt nagedacht over jouw tatoeage.

Tips:

  1. GEEN alcohol of drugs gebruiken! Gebruik van alcohol of drugs kan leiden tot bloedingen en zal het genezingsproces vertragen. Zorg ervoor dat je in een goede fysieke en emotionele gezondheid verkeert wanneer je binnenkomt voor je tattoo. Probeer je wat te ontspannen of laat je verder informeren – dat zal je helpen te ontspannen.

  2. Het is verstandig om de artiest op de hoogte te stellen van eventuele medische complicaties die niet op het toestemmingsformulier omschreven kunnen worden. Dit om teleurstellingen te voorkomen, voor zowel de klant als de artiest. Bij ernstige medische complicaties (ziekte of medicijnen, zoals bloedverdunners) moet je eerst langs de huisarts om te overleggen of het zetten van een tattoo verantwoord is. Je kunt ook vragen of het verantwoord is om een paar dagen te stoppen met het innemen van je medicijnen. Heb je een allergie voor jodium, crèmes of metalen of heb je te maken met bloeddruk problemen, zwangerschap, huidproblemen, duizeligheid of flauwvallen? Geef dit dan aan ons door.

  3. Als je 16-18 jaar bent, zorg dan dat je met een geldig ID bewijs en onder begeleiding van één van je ouders of wettelijke voogd bent. Daarnaast tatoeëren wij niet onder de 16 jaar.

  4. Wij adviseren je goed uitgerust te zijn en goed te eten voor je je laat tatoeëren, dan weet je zeker dat het een leuke ervaring wordt waar je met plezier op terugkijkt!

  5. Wij adviseren je om niet je nieuwste outfit aan te trekken. Tijdens het tatoeëren kunnen er vlekjes ontstaan door de inkt.
    Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk.

  6. Volg de nazorg instructies van de artiest goed op. Wij kunnen nog zo goed ons werk doen, maar wanneer jij je nieuwe tattoo niet goed verzorgt kan deze gaan ontsteken en uiteindelijk minder mooi worden. Bij Studio44tattoos krijg je standaard nazorg producten mee en is er na zes weken de mogelijkheid de tatoeage gratis te laten bijwerken.

Intake

Wanneer je weet wat je wat wilt laten zetten, kun je een afspraak met ons maken voor het plannen van een vrijblijvende intake.

We bespreken uitvoerig je wensen en de mogelijkheden. Ook kun je tijdens het gesprek aangeven of je bepaalde aandoeningen hebt waar wij wellicht van op de hoogte moeten zijn. Gedurende het gesprek krijgen wij een goede indruk van je wensen en geven wij je een indicatie van de kosten. Deze kosten zijn gebaseerd op de tijd die we nodig hebben voor jouw tattoo en het uurtarief van de artiest. Je betaalt dus nooit meer dan de tijd die we werkelijk nodig hebben.

Na de intake krijg je van ons een voorstel voor het inplannen van de tatoeage. Uiterlijk 3 dagen voor de geplande datum ontvang je het ontwerp per mail.

Studio44tattoos staat garant voor exclusieve ontwerpen op maat. Uiteraard kun je ook je eigen ideeën laten vereeuwigen. Neem je ideeën en wensen mee wanneer je op gesprek komt, dan kunnen we doelgericht gaan ‘filosoferen’ over jouw toekomstige tattoo.

Natuurlijk is het intakegesprek vrijblijvend en kosteloos. Besluit je na de intake een afspraak te plannen, dan
vragen wij een aanbetaling van €50,00. (Dit wordt verrekend met de totale kosten)
Bij annuleringen wordt aanbetaling niet geretourneerd maar blijft onbeperkt geldig.

Wachttijd

Heeft Studio44Tattoos een wachttijd? Het antwoord daarop is simpel...Ja en Nee.... Afhankelijk van je wensen, word je voor een intake gepland met de artiest die het best past bij jouw ideeën. Zo is er voor ieder wat wils en kun je bij ons terecht voor alle tattoo stijlen. Informeer daarom eerst even wat de wachttijd is voor het zetten van jouw tatoeage.

Verhinderd

Ben je verhinderd? Dan horen wij dat graag ruim van te voren. Annuleer je je afspraak korter dan 3 dagen voor de geplande datum, zijn wij helaas genoodzaakt de aanbetaling in rekening te brengen.

Bijwerken

Na het herstel van de tatoeage, is het in sommige gevallen nodig om bij te werken. (zie nazorg formulier)
Laat dit ons uiterlijk binnen 3 maanden weten. Stuur dan even een berichtje met een foto van de huidige staat van de tattoo, zodat wij dit kosteloos kunnen herstellen. Afspraken voor het bijwerken van de tattoo plannen we altijd om 9.00 uur.

Nazorg

Direct na het tatoeëren wordt de huid met vaseline ingesmeerd en afgedekt met een transparante folie. De folie mag je na 2 uur verwijderen. Met een vochtige tissue kun je de huid voorzichtig schoonmaken.

De oppervlakkige genezing van de tatoeage duurt ongeveer 2 weken. Vermijd tijdens de genezing contact met zwemwater, zonnebank en sauna. Na 2 weken is dit geen probleem. Tot 6 weken adviseren wij je niet in de zon te gaan. Dus ook geen zonnebank.
Dek de tatoeage altijd goed af (tegen de zon) in de periode dat deze nog niet volledig is genezen. Dit ter voorkoming van littekenweefsel en behoud van de inkt.
Na 6 weken is de tatoeage volledig genezen en mag je ook weer in de zon.
Smeer wel altijd met een hoge zon beschermingsfactor.

Tijdens de genezing kan de tatoeage gaan jeuken. Ga niet krabben, hiermee beschadig je de huid.
Persoonlijke hygiëne is ook erg belangrijk tijdens de genezingstijd. Raak de tatoeage zo min mogelijk aan met de handen om infecties voorkomen. Laat ook andere mensen er niet met hun handen aanzitten en pas op met huisdieren.

Je kunt uiteraard gewoon douchen. Smeer voor het douchen de tatoeage in met vaseline om deze te beschermen tegen water. Ga niet in bad. Dep de tatoeage droog en smeer deze daarna licht in
met Bepanthen.

Houd er rekening mee dat de tatoeage wat kan afgeven op beddengoed.
Dek de tatoeage af met schone en luchtige kleding. Gebruik geen verband, pleisters of folie.
Draag bij voorkeur luchtige katoenen kleding.

Het is belangrijk de tatoeage zoveel mogelijk aan de lucht te laten drogen.
Wij adviseren je de tatoeage 2 tot 3 keer per dag (of naar behoefte) in te smeren met Bepanthen.
Dit herhaal je gedurende 10-14 dagen, afhankelijk van het herstel van je huid. Dit gaat bij de een sneller dan de ander. Na enkele dagen kan de huid gaan vervellen en ontstaan er soms wat korstjes. Smeer dan wat voorzichtiger met Bepanthen zodat je niet de velletjes eraf wrijft.

Na 6 tot 8 weken is de tatoeage volledig genezen. Een enkele keer komt het voor dat de tatoeage bijgewerkt moet worden. Dit is de eerste keer een gratis behandeling.
Als je een afspraak wilt maken voor het bijwerken, stuur dan na 6 weken en binnen 3 maanden na het zetten, een mail naar info@studio44tattoos.nl. Houd er rekening mee dat een genezen tatoeage nooit zo helder en donker van kleur is als een tatoeage die net is gezet.

Een afspraak voor het bijwerken plannen we in principe op ma tm vr om 9.00 uur.
Vermeld in de mail/whatsapp er even bij wanneer en met wie je afspraak hebt gehad.

Check voor verdere info over hygiëne op www.veiligtatoeeren.nl

Studio44Tattoos is ook te vinden op www.tattooplatform.nl